Kérem, csengessen! :)

2013.01.21. 16:22

DSC 8610Még régebben megbeszéltük Bobalttal, hogy januárban majd tartunk egy kis összeröffenést, felavatjuk az új albérletet. Ahogy az lenni szokott, albérlet még nincs, az időpontot már megbeszéltük, valahogy majdcsak megoldjuk. Az összeröffenés és az iszogatás is megvolt, az egész megye full hó, király. Csengethetnénk is valamerre. Engem túlzottan nem érdekelt, csak mentem, pontosabban mentünk, amerre kotorva volt az út. :D

Másnap minden adott volt a túrához, első fotó meg is lett.

DSC 8583A BC11-esek Marcalban vannak, míg a normál méretű kocsik az ingyenes CITY-n pörögnek. Mondjuk a KAV már évek óta nem a logikájáról híres..

DSC 8592Hihetetlen, ez sem Credo. Örült is mindenki.

A falu határában találtunk egy külső telephelyes hókotrót, nem igazán értettük, hogy került oda. Mindenesetre sok jóval nem kecsegtetett a továbbiakra nézve.. :D

DSC 8619Árpás, faluközpont. Itt már kezdtem felfogni, hogy a Kisalföldön és környékén tényleg beköszöntött a tél.

DSC 8630Egyeden találtunk egy 263-ast, tipikus: Coop és a helyi Volános busz. Ja, meg egy traktor.

Innen Sobor felé vettük az irányt, ami a állítólag egy "külvilágtól elzárt település" volt. "Hol kell átvágni a szalagot?" - hangzott az első mondat, miután beértünk a faluba. Szalag nem volt, de még egy kávét sem kaptunk..

DSC 8636Szany, faluközpont. Audis szerződéses járat a kijelző szerint. Menetrend szerinti busz eddig a pontig nem jött velünk szembe.

Vág felé indultunk tovább, ekkor jött a túra 'krémje'. Egy szűk nyomot túrt a helyi maszek a markolójával (gyanítom, hogy önköltségen) a hóba, de nem mindenhol sikerült ez teljesen. Ezeken a szakaszokon megpróbáltunk lendületből átjutni, bízva a szerencsében..

DSC 8657Ja, ez itt egy kanyar.. :D

-Most az úton megyünk?
-Nem tudom, szerintem csak egyenesen összekötötték a táblákat.

DSC 8658A lezárt 86-os főút. Bocs, nekünk erről sem szóltak.. :D

DSC 8666Napi Bobalt-fotó, Beledről. Itt térd fölé ért a hó, alig áztunk át..

DSC 8677Nap fotója kategóriában jelölném az első helyre. Ez volt aznap a második hókotró, amivel találkoztunk. Természetesen ez is állt. Lehet, éppen azon agyalt, hogy tudná úgy betenni a hókotrót az árokba, hogy azt ne lássa senki....

DSC 8680Felhívás keringőre! :))

A beledi elkerülőn állt 1 csapatszállító, 1 Octavia és egy G Astra. Egy-egy statisztikait lőttem mindről, elvégre lehet, soha nem látom ezeket a kocsikat újra. Jött egy Octi szemből, kékfénnyel. Kiszedtem azt is, erre megfordult és gyorsan igazoltatott.
Namost, ha fel van kapcsolva a megkülönböztető jelzés, akkor a rendőr riasztáshoz megy, vagy intézkedik.
Adódik egy pár kérdés: Ha riasztják valahova, akkor siet. Ha siet, hogy van ideje arra, hogy a szembejövő autóba nézelődjön? Milyen riasztás az, amikor a vonulás közbe még belefér egy jármű igazoltatása? Ha pedig nézelődik, akkor miért van bekapcsolva a fényhíd? Mert neki lehet? És miért csak a rendőr az, aki nem veszi ki a részét a "katasztrófahelyzetekből? Miért kell 20 rendőr egy út lezárásához? Miért nem elég 4, a többi pedig miért nem segít a települések útjainak jobb járhatóságában?
Mindegy is, csak dühít, hogy még ilyenkor is ez a legnagyobb problémájuk...

DSC 8688Répcelak, templom. Ezen kívül még egy Credot találtunk a vasútnál.

DSC 8701Hát, nem egy default kocsi, az biztos.. :)

Innen ismét Beled felé vettük az irányt, de már be volt állva a 86-os. Az útlezárásnál egy rendőr az összes kamionost igazoltatta, a maradék 19 egyenruhás pedig állt és nézte a kialakult torlódást. Hivatástudat? Kétlem...

Mihályi határában egy tűzoltóautó állt a bekötőút szélén, és az út jobb járhatóságán dolgoztak. Elég szomorú, hogy a tűzoltók havat lapátolnak, a rendőrök meg "biztosítanak" egy kereszteződést. Nem tűzoltóból jut minden településre három, mégis ezerszer nagyobb hivatástudat, emberség van bennük, mint a nagyra becsült rendőrökben valaha is lesz.

DSC 8706Mihályi vezérgépe. Soha nem fogom megszokni ezeket a falujárós, háznál éjszakázós E95-ösöket..

DSC 8710Tipikus GyMS megyei falu: Templom, buszmegálló, kocsma, busz.

DSC 8726Veszkényen meg is lett a nap utolsó fotója, a feeling itt is megvolt.

Folytatása következik... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://csengessunk.blog.hu/api/trackback/id/tr545030985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása